Video: Mextra Today gebruiken om makkelijk alle verslagen te lezen

Mextra heeft een handige manier om alle verslagen in één oogopslag te bekijken. Hiervoor gebruik je Mextra Today. De Mextra Today knop vind je in de balk aan de linkerkant van je scherm, onder het menu. Door hierop te klikken opent Mextra Today.

Mextra Today is een tijdslijn van alle algemene rapportages, doelrapportages, en evaluaties van de dossiers waar je toegang toe hebt.

Onderdelen uitzetten

Bovenaan Mextra Today staan drie gekleurde, ronde knoppen voor de drie soorten verslagen die je in Mextra Today terugziet. Door op een knop te drukken kun je een onderdeel uitschakelen. De knop wordt grijs en alle verslagen van dit onderdeel verdwijnen uit de tijdslijn. Druk nogmaals op de knop om dit onderdeel weer aan te zetten.

Indeling van de tijdslijn

In de tijdlijn zie je alle verslagen onder elkaar in de volgorde waarin ze zijn toegevoegd. Elk verslag wordt op de lijn weergegeven met een cirkel in de kleur van het onderdeel, corresponderend met de kleuren van de ronde knoppen bovenaan het scherm—blauw voor algemene rapportages, groen voor doelrapportages, en rood voor evaluaties.

De tijdslijn is gegroepeerd per dag. Links van de lijn zie je bovenaan de groep de dag en bij elk verslag de tijd dat dit toegevoegd is. Daaronder zie je de naam van de bewoner in wiens dossier het verslag geplaatst is.

Elk verslag bestaat vervolgens uit de naam van de medewerker die het verslag geschreven heeft, de volledige tekst van het verslag, en daaronder een blauw icoontje dat het aantal reacties op een verslag weergeeft.

Door onderaan de tijdslijn op de knop “meer laden…” te drukken kun je oudere verslagen laden. Mextra Today sluit je af door helemaal onderaan op de knop “Sluiten” te klikken, of door rechtsboven in de hoek op het kruisje te drukken.


Keer terug naar de inhoudsopgave.