St. RAFA-ZORG

De weg van Hoop naar Herstel

St. RAFA-ZORG

De weg van Hoop naar Herstel

beschermd maar toch zelfstandig wonen bij stichting Rafa-Zorg

Stichting Rafa-Zorg biedt een vorm van beschermde woonzorg. Cliënten—bij ons heten zij “bewoners”—huren een zelfstandige studio van de instelling. Zo leven bewoners zo zelfstandig mogelijk.

Naast deze studio’s is er sprake van ruime gezamenlijke ruimten. Hier hebben we een grote woonkamer, een keuken met eetruimte, en een televisieruimte. Hier is altijd een begeleider aanwezig die wanneer nodig de bewoner kan ondersteunen. Ook ’s nachts slaapt een begeleider op locatie om de vierentwintiguurszorg te waarborgen.

Op weekdagen worden ontbijt en avondmaaltijd aangeboden in de eetruimte. Elke dag zijn er bovendien gezellige momenten waarop bewoners en begeleiders bij elkaar komen om iets te drinken en bij te kletsen. Zo vormen we samen bijna een groot gezin, waarin we elkaar kunnen steunen in het dagelijks leven.

Uiteraard staat zelfstandigheid bij deze woonvorm centraal, zoals je ook in onze visie leest. Van een nieuwe bewoner verwachten we deelname aan zoveel mogelijk groepsmomenten, zodat we elkaar goed kunnen leren kennen. Na die eerste periode streven we er naar dat de bewoner zichzelf ontwikkelt in eigen kracht. Kun je voor jezelf koken? Dan gaan we je natuurlijk niet vragen om dagelijks met ons samen te eten. Heb je werk? Dan hoef je natuurlijk overdag geen thee te komen drinken.

Hollandsche rading

wonen op een prachtige locatie

Op een prachtige locatie in de bossen van Hollandsche Rading in de Gemeente De Bilt biedt Stichting Rafa-Zorg een beschermde woonvorm aan haar bewoners. Hier staat een gemeentelijk monument dat in het verleden een internaat was. Hier hebben wij dertien studio’s en meerdere gemeenschappelijke ruimten gerealiseerd.

Karnemelksweg

Aan de Karnemelksweg in Hollandsche Rading vind je onze mooie locatie. Midden in het bos en toch dicht bij de bewoonde wereld.