De Weg van Hoop naar Herstel

ONS ZORGAANBOD

Stichting Rafa-Zorg biedt begeleid zelfstandig wonen aan volwassenen met uiteenlopende GGZ-problematiek. Op locatie in Bilthoven hebben cliënten een eigen appartement waar ze zelfstandig wonen. In een gezamenlijk appartement eten cliënten samen en doen ze leuke activiteiten.

Naast begeleid wonen op locatie biedt Stichting Rafa-Zorg tevens ambulante zorg in de omgeving van Bilthoven. Bij ambulante zorg komen begeleiders van Stichting Rafa-Zorg bij de cliënt thuis om gesprekken te voeren. Ambulante cliënten kunnen bovendien deelnemen aan groepsactiviteiten.

Zorgen voor elkaar

HOE ZIET DE ZORG ERUIT?

Zorgplan

Nadat de zorg gestart is en we kennis met elkaar gemaakt hebben, maakt de persoonlijk begeleider samen met de cliënt een zorgplan. In het zorgplan staan diverse doelen waar de cliënt aan wil werken. Het zorgplan wordt elk half jaar geëvalueerd.

Woonbegeleiding

Er is altijd een woonbegeleider aanwezig op locatie. De woonbegeleider participeert in activiteiten en is het eerste aanspreekpunt bij nood. Woonbegeleiders staan altijd klaar om een praatje te maken. Bovendien helpen woonbegeleiders bij het behalen van zorgdoelen.

Persoonlijke begeleiding

Persoonlijke begeleiders hebben wekelijks gesprekken met de cliënt. In die gesprekken bespreken ze, naast de zorgdoelen, dingen die in de week gebeurd zijn en de cliënt bezighouden. Gesprekken met de persoonlijk begeleider brengen inzicht en steun.

Dagbesteding

Bij Stichting Rafa-Zorg vinden we het belangrijk dat cliënten een dagbesteding hebben. Daarbij kun je denken aan werk, school, of vrijwilligerswerk. Samen met de persoonlijk begeleider kijk je wat naar wat en hoeveel jij aankunt en leuk vindt. We vinden het belangrijk dat je het naar je zin hebt tijdens je dagelijkse bezigheden!

Samen

Of je nu een ambulante cliënt bent, of een bewoner op onze locatie, zorgen doen we samen. Stichting Rafa-Zorg onderscheidt zich door de gezellige, huiselijke sfeer. We zijn samen een groot gezin. Door dit sociale contact—door de nabijheid van begeleiders en medecliënten—ontstaat ruimte voor herstel.

Aanmelden?

Wil je ook graag zorg ontvangen van Stichting Rafa-Zorg? Dat kan! Neem een kijkje op onze aanmeldpagina. Hier vind je informatie over onze aanmeldprocedure en kun je een vrijblijvend infogesprek aanvragen. Wij nemen dan snel contact met je op.